Video 2

Lihat perkhidmatan asas yang dilakukan oleh doktor gigi anda

Perancangan Skala & Akar – Video ini menerangkan keadaan dan prosedur ringkas penskalaan & perancangan akar yang dirawat oleh doktor gigi kepada pesakit mereka.

Jambatan Gigi – Tonton video pendek ini yang menerangkan tentang jambatan pergigian.

Apa yang sebenarnya menyebabkan keronggaan? – Rongga adalah kawasan gigi yang reput dan berkembang menjadi lubang. Video kreatif ini menerangkan penyebab rongga di dalam mulut anda.

Rahang – Keretakan rahang adalah gejala yang kerap berlaku apabila mulut dipaksa buka. Walaupun bukan serius, jumpa dengan doktor gigi anda jika mengalami gejala seperti sakit, atau

Gusi surut – Tonton video di atas untuk mendapatkan maklumat  tentang bagaimana gusi surut dan cara anda boleh merawatnya

Gigi hilang – Sekiranya anda kehilangan gigi dan bimbang ia kelihatan ketika anda tersenyum, jangan risau! Tonton video ini untuk mengetahui pelbagai pilihan untuk mengganti gigi tersebut.

Rawatan Saluran Akar – lihat video animasi ini mengenai bagaimana rawatan saluran akar dirawat.

Mahkota gigi – Apakah mahkota gigi? Mahkota gigi adalah topi yang digunakan untuk menutupi gigi yang mungkin rosak atau patah.

Plak – Plak merujuk kepada bakteria yang melekat dan kekuningan yang terbentuk di gigi anda.

Veneer pergigian – Tonton video ini
untuk mengetahui tentang venir gigi

Pendakap Gigi – Gigi yang tidak selaras mungkin berisiko dalam kerosakan gigi, penyakit gusi, dan juga kehilangan gigi. Pendakap gigi membantu! Dapatkan gambaran mengenai bagaimana pendakap sebenarnya berfungsi dalam video 3 minit ini.

Pemutihan gigi – Lama kelamaan, gigi boleh berubah dari putih menjadi kuning oleh kerana beberapa sebab. Dengan menonton video di atas, anda akan mengetahui makanan yang mengotorkan gigi anda dan mengapa gigi anda semakin gelap.